Nordlys

Kom å se nordlyset danse over himmelen med sine fantastiske farger

Er du på jakt etter nordlyset? Ønsker du å se nordlyset danse på himmelen med sine fantastiske farger? Da er Sulitjelma Fjellandsby og forøvrig Sulitjelma et veldig godt valg.Her er det lite eller ingen lysforurensning noe som er veldig viktig for de magiske øyeblikkene.

Nordlyset kan man se fra sent i September til i slutten av mars. Det er sjeldent at man kan se lyset tidligere en klokken 18.00 på ettermiddagen, den høyeste frekvensen er rundt klokken 22.00 – 23.00 på kvelden. Ser man nordlyset så tidlig som 19.00 er det store sannsynligheter for at det kommer igjen.  Etter klokken 01.00 på natten begynner sjansene å minke.


Været spiller selvfølgelig også en rolle, man trenger klarvær.

Med at vi ligger i indre strøk har vi gjerne et mer stabilt klima med flere stjerneklare netter enn ved kysten.

 

Tips til hvor du kan se nordlyset:

 

  1. I alpinanlegget slås lysene av på kvelden og derfor er dette en flott plass å stå for å nyte nordlyset. Her er bakken preparert så man kan gå rundt på skoene uten å gå igjennom snøen.
  2. Ta på deg skiene/leie ski og ta turen i de fine langrennsløypene til du finner en plass som passer til deg. Det finnes gapahuk kun noen 100 meter fra Fjellandsbyen(dajavanet)
  3. Gå ned til emmavannet og inn på Coopstien, her er det tilrettelagt med sti, benker og gapahuker.
  4. COOP-STUA. Øverst i alpinbakken finner du coop-stua. Det er en 15m2 stor stue med sitteplasser til 20 personer. Denne kan leies eller man kan sette seg ute på altanen som har mange benker og en bålpanne. Her finner du også et utedo ved behov.
Bjørn Svendsen
Nordlys over fjellandsbyen