Jakt og fiske

Et hav av muligheter

Sulitjelmaområdet er et av Norges mest kjente jakt og fiskeområder. Flere av de over 400 fiskevann i Sulisfjellene, ligger i umiddelbar nærhet av bilvei. Vi har to "egne" vann ved senteret, Dajavannet og Emmavannet. Emmavannet ble sommeren 2014 tilrettelagt for fiske fra rullestol. De fleste vannene i Sulitjelma har bestand av ørret, men også røye finnes i noen av vannene. Det er forholdsvis kort vei over til Sverige og utallige flotte fiskeområder.

Stangfiske:
Området har mange fine fiskevann som innbyr til flotte naturopplevelser. Med flue, mark eller den rette sluken eller spinneren på snøret, kan fangsten også bli god. Det er mye fisk i vannene og størrelsen er heller ikke dårlig. Vi anbefaler også å prøve Sulisamerikaner når du dorger etter fisken i vannene. Den får du kjøpt hos oss. Vi har også et begrenset utvalg av sluker og spinnere, men disse er også spesialutplukket etter Bjørn Thomas' 15 års erfaring fra sportsbutikk, og etter hva som fisker best i Sulisfjellene. Men alle har jo sin egen favoritt... Det er det som gjør fisket spennende. Man vet aldri hva ørreten vil ha på menyen før man prøver.Garnfiske:
Garnsesongen er forholdsvis kort i Sulitjelma, men ved å sette garn i Kjelvatn eller i noen av de andre vannene som er godkjent for garnfiske, er du nesten sikret god fangst av fin ørret eller røye.

Isfiske:
På de fleste vann er det trygg is om vinteren, men noen av vannene er regulerte.
Her kan isen være utrygg. Spør lokale kjentfolk hvis du er usikker.

Fiskekort:
Fiskekort selges hos oss, eller du kan kjøpe det direkte på inatur.no.

Jaktkort:
Småviltjakta kan startes rett utenfor turistsenteret. Jaktkort kan du kjøpe hos oss, eller direkte på inatur.no.

Tekst hentet fra Sulitjelma Turistsenter.