Lade elbilen i Fjellandsbyen

Har du tenkt deg opp til Sulitjelma Fjellandsby og er usikker på om du kommer deg opp og ned på “én tank” på elbilen? Nå trenger du ikke lenger å ha rekkeviddeangst, men kan lade trygt ved foten av slalombakken.

Polar Kraft og Sulitjelma Fjellandsby har i samarbeid gjort det mulig å tilby en ladestasjon for elbiler i fjellandsbyen. Hensikten er å bidra med et miljøvennlig tiltak og målet er økt bruk av elbil generelt, samt det å kunne gjøre Sulisfjellet mer tilgjengelig for elbilene. 

Det er på bakgrunn av et initiativ fra Polar Kraft at ladestasjonen er etablert ved inngangen til skiparadiset, og den tekniske løsningen er et ladekonsept basert på den innovative laderen ZapCharger. ZapCharger lader bilen raskt og effektivt ved at laderne kommuniserer med hverandre og sørger for at den bilen som har minst strøm igjen på batteriene får mest ladestrøm, 

Denne stasjonen leverer fornybar energi dokumentert med opprinnelsesgarantier fra Polar Kraft, med strøm fra SKS sin Kraftstasjon Daja. 

Ladestasjonen har fire ladere med type 2 ladere som kan benyttes av de fleste elbil-typene. Og ladingen går fort – en Mercedes B Electric Drive vil bruke rundt 2 timer for å ladet batteri fra flatt til fullt.

Ladestasjonen er til for ladende elbiler og må ikke benyttes som parkeringsplass. Det er god skikk å flytte bilen når den er ferdig ladet, sånn at nestemann får plass.

Opprett konto på 

https://portal.charge365.no/login

– eller les mer om Polar Krafts ladetorg på

https://polarkraft.no/sporsmal-og-svar/polar_ladetorg/